Comunicate de Presa

BIFE-SIM dezvăluie tendințele 2019/2020 în mobilier și design interior!

 


BIFE-SIM 2019, târg internațional de mobilă, echipamente și accesorii, își deschide porțile între 12 și 15 septembrie 2019 la ROMEXPO! Târgul este organizat conceptual în 6 saloane care vor facilita accesul vizitatorilor în zonele care îi interesează în mod deosebit și le vor permite alegeri informate și inspirate: Salonul Clasic, Salonul Design, Salonul Confort, Salonul Bucătării, Salonul Decorațiuni și Corpuri de Iluminat și Salonul Echipamente, Mașini, Utilaje, Materii Prime și Accesorii.

BIFE-SIM este platforma de lansare a noutăţilor a peste 230 de companii româneşti şi internaţionale, care vor expune diferite stiluri de mobilier, de la cel clasic, la cel modern, de la cel din lemn masiv, până la cel combinat cu sticlă sau piele, sau chiar pictat manual. Nu va lipsi nici întreaga ofertă de echipamente și utilaje pentru industria lemnului destinată eficientizării fluxului de producție și implementării de noi tehnologii.

La BIFE-SIM 2019 vor participa companii din Austria, Belgia, Bulgaria, China, Danemarca, Germania, Grecia, Letonia, Italia, Republica Moldova, Polonia, Spania, Turcia și Ungaria, gradul de internaționalizare al târgului fiind de 19%.

Ne bucură participarea internaţională pe care BIFE-SIM o atrage an de an, ea demonstrând că piaţa românească de mobilă este în continuare ofertantă, atât din punct de vedere al exporturilor, cât şi al interesului crescut pentru importuri. Eforturile firmelor româneşti din ultimii ani de a se poziționa corect pe piața externă, prin promovarea intensă la târgurile internaționale de profil, şi eforturile noastre, ca organizatori, de a pregăti un eveniment comparabil cu cele din afara graniţelor, au dat rezultate. Remarcăm, de asemenea, și un interes crescut al producătorilor de mobilă din Republica Moldova de a expune la târgul nostru întrucât România devine o piață de desfacere atractivă pentru mobilierul produs acolo.“ a afirmat domnul Mihai Costriş, Director General ROMEXPO.

Cei mai buni specialiști în domeniul mobilei, producători, importatori, distribuitori și comercianți, decoratori, arhitecți și designeri, vor oferi, pe toată perioadă desfășurării târgului, sfaturi și idei pentru ca vizitatorii să găsească cele mai bune soluții, potrivite bugetului pe care îl au alocat.

BIFE-SIM este organizat de ROMEXPO, împreună cu Asociația Producătorilor de Mobilă din România și Camera de Comerț și Industrie din România și așteaptă la ediţia de anul acesta peste 15.000 de vizitatori, specialişti şi public larg, pentru care ROMEXPO a suținut o campanie media puternic targetată, atât în mass-media tradițională, cât și în online. De asemenea, târgul prezintă și ofertele firmelor membre ale Asociaţiei Clubul Român de Mobilă, partener al evenimentului.

Asociația Producătorilor de Mobilă din România și-a mobilizat proprii membri pentru a participa la expoziția reprezentativă pentru industria mobilei din România, dar a făcut eforturi mari și pentru promovarea acestui târg pe plan extern, trimițând invitații companiilor din străinătate, participante la târgurile internaționale la care România a fost reprezentată cu stand național. Au fost implicate în promovarea BIFE-SIM birourile comerciale ale României din străinătate, echipa APMR având o colaborare foarte bună cu consilierii economici din ambasadele României în lume. De asemenea, promoționalele BIFE-SIM au fost prezentate la toate târgurile internaționale la care România a participat.

Aurica Sereny, președinte APMR: „Împreună cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, cu sprijinul incontestabil al doamnei secretar de stat Mihaela Voicilă, vom face un eveniment în cadrul BIFE-SIM de reafirmare a industriei de mobilă pe piețele externe. I-am invitat în a doua zi de expoziție pe toți consilierii economici ai statelor care au ambasade la București. Vom face o vizită de lucru la fiecare stand de mobilă, iar după vizită vor avea loc discuții în sala Madgearu din Pavilionul B3, care a fost rezervată de APMR, în acest sens. În  consecință, toți producătorii și comercianții, care doresc să-și prezinte oferta în fața reprezentanților altor țări în România, sunt invitați să o facă în ziua de 13 septembrie 2019.

Vizitatorii BIFE-SIM vor avea parte și de numeroase evenimente conexe, destinate atât specialiștilor, cât și curioșilor și pasionaților. 

Conferința de Design, ajunsă la cea de-a VIII-a ediție, își propune anul acesta să aducă în discuție teme precum utilizarea și optimizarea spațiului de locuit, utilizarea și optimizarea spațiului public dar și sociologia locuirii. Conferința va avea loc în a treia zi a târgului, în Sala Madgearu, Pavilionul B3, în intervalul orar 11:00 – 14:00; mai multe detalii despre program și vorbitori se găsesc pe https://www.bife-sim.ro/ro/conferinta-de-design-2019.

BIFE-SIM 2019 aduce în prim-plan și un proiect ambițios intitulat Apartamentul #better. ROMEXPO va prezenta pentru prima dată la un târg de profil din România, cu sprijinul Asociației #better și al firmelor expozante, modul în care un apartament poate fi organizat corect din punct de vedere al suprafeței optime și al dispunerii pieselor de mobilier. Apartamentul #better vizează atât latura educativ-informativă (finanțare, contracte, credite etc), cât și prezentarea practică a unui apartament în cadrul târgului. Apartamentul va fi prezentat în Pavilionul B2 și va avea 100 de mp utili. Mai multe informații despre proiect și firmele partenere care au răspuns provocării Romexpo și Asociației #better la adresa https://www.bife-sim.ro/ro/apartament-better/.

De asemenea, în cadrul BIFE-SIM vor avea loc și workshopuri gratuite cu tematici precum designul floral, designul interior, promovarea online în industria design-ului, fotografia de arhitectură, amenajarea spațiilor comerciale și secretele broderiei pe materiale textile, piele, mobilier și accesorii. Pasionații din domeniul designului pot consulta programul workshopurilor pe https://www.bife-sim.ro/ro/workshops-by-atelierele-ilbah/.

Nu în ultimul rând, Asociatia Clubul Român de Mobilă așteaptă reprezentanții companiilor care urmăresc extinderea vânzărilor pe piața europeană pe 14 septembrie, între orele 11.00 – 12.30, în Sala Nicolae Titulescu, la seminarul Digitalizarea. Condiții de supraviețuire în vânzarea mobilei pe piața europeană”. Detalii despre seminar, la adresa https://www.bife-sim.ro/ro/seminarul-digitalizarea.

Publicul va putea admira și creațiile realizate în cadrul Concursului Național de Design de Mobilier, etapa PROTOTIP, organizat de Asociația Producătorilor de Mobilă din România în parteneriat cu  ROMEXPO, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București – Facultatea de Arhitectură de Interior, Universitatea „Transilvania” Brașov – Facultatea de Ingineria Lemnului și Ordinul Arhitecților din România (OAR) – Filiala București.

O altă surpriză pentru cei care vor trece pragul BIFE-SIM va fi Tombola Vizitatorului, cu premii constând în obiecte de mobilier şi de amenajare interioară oferite de firmele expozante.

Fiți îndrăzneți! Schimbați aspectul casei dumneavostră la BIFE-SIM 2019! Transformați-vă căminul într-un spațiu vizual atrăgător și impresionant!

BIFE-SIM 2019 se desfășoară în același timp cu cea de-a XXVI – a editie Antique Market – Târg de obiecte de artă și antichități, organizat în Pavilioanele C1 și C2. Antique Market găzduiește în această perioadă pentru expunere, cumpărare și evaluare piese de mobilier și decorațiuni interioare, artă plastică, obiecte personale și de colecție, argintărie și porțelanuri, bijuterii vechi, jucării, vehicule de epocă și multe altele.

Program de vizitare 

12-15 septembrie 2019: intre 10.00-18.00 

Loc de desfășurare BIFE-SIM: Pavilioanele B1 și B2, platformele exterioare 19, 11, V6 

Bilet de intrare: 20 de lei

Cost parcare: 5 lei/ora

Loc de desfășurare Antique Market: Pavilioanele C1 și C2.

Acces gratuit.

Până la debutul evenimentului puteți urmări noutățile pe:

Pentru informaţii destinate presei:

Loredana Dogaru-Tulică– PR Specialist ROMEXPO

mailto: pr@romexpo.ro,

Tel: 0758 / 039 413 sau +40 21 207.70.00/ int. 1160

 

Oana Netbai – PR Specialist ROMEXPO

mailto: pr@romexpo.ro,

Tel: 0758/ 837 759 sau +40 21 207.70.00/ int. 1221

Read more

BIFE-SIM 2019 – o incursiune în fascinanta lume a mobilei!

 

Romexpo, în parteneriat strategic cu Asociația Producătorilor de Mobilă din România (APMR) și Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) organizează, în perioada 12-15 septembrie 2019, în Pavilioanele B1 și B2, cea de-a XXVIII-a ediție a BIFE-SIM – Târg internațional de mobilă, echipamente și accesorii.

Prin intermediul BIFE-SIM, Romexpo susţine producătorii români și importatorii și le asigură o platformă de expunere organizată la standarde internaționale, un spațiu unde timp de patru zile aceştia îşi prezintă produsele și serviciile direct celor interesați să le achiziționeze.

BIFE-SIM este evenimentul care rescrie, an de an, istoria mobilei românești  și aduce în prim-plan atât tehnologiile și metodele de realizare a pieselor de mobilier, cât și ultimele concepte și tendințe.

În 2018, BIFE-SIM a adunat aproximativ 14.000 de vizitatori și 270 expozanți din Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Ceha, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Moldova, Polonia, Romania, Elvetia si Turcia, pe o suprafață expozițională de 27.221  de metri pătrați.

Ce își propune BIFE-SIM în 2019?

BIFE-SIM dispune de o sectorizare bine definită, menită să pună în valoare toți jucătorii de pe piața de mobilă românească sau internațională. Așadar, târgul își așteaptă expozanții cu sectoarele:

Salonul Clasic;

Salonul Design;

Salonul Confort;

Salonul Bucătării;

Salonul Decorațiuni și Corpuri de Iluminat;

Salonul Echipamente, Mașini, Utilaje, Materii Prime și Accesorii.

Având în vedere interesul crescut manifestat de vizitatori în ultimii ani pentru industria mobilei și piața în continua dezvoltare, organizatorii estimează că BIFE-SIM 2019 va atrage aproximativ 15.000 de vizitatori.

Ca o noutate, la BIFE-SIM 2019 își pot permite să participe și firmele mai mici, prin accesarea Programului de susținere a internaționalizării operatorilor economici români, cu finanțare de la bugetul de stat. Aceștia pot beneficia de susținere financiară de 25.000 de lei pentru participarea la expoziție.

Participarea internaţională devenită deja tradiție la BIFE-SIM arată că eforturile firmelor româneşti din ultimii ani de a se poziționa corect pe piața externă şi eforturile Romexpo și APMR, ca co-organizatori, de a pregăti un eveniment comparabil cu cele din afara graniţelor, au dat rezultate. La ediția de anul acesta a BIFE-SIM estimăm participarea a peste 225 de firme, târgul contribuind an de an la construirea de parteneriate trainice între expozanții români și cei străini, reprezentând punctul de pornire pentru viitoare proiecte de succes.

BIFE-SIM 2019 nu este doar locul unde calitatea, varietatea și ingeniozitatea mobilierului își dau întâlnire, ci şi locul de desfăşurare a multor evenimente conexe concretizate în demonstraţii de prelucrare a lemnului, simulări de design interior, conferinţe şi seminarii precum Conferinţa de Design, Concursul Național de Design ediția a XVII -a, tombole cu premii pentru vizitatorii specialişti şi publicul larg!

BIFE-SIM 2019 se desfășoară în același timp cu cea de-a XXVI – a editie Antique Market – Târg de obiecte de artă și antichități, organizat în Pavilioanele C1 și C2.

Program de vizitare 

12-15 septembrie 2019: intre 10.00-18.00 

Acces BIFE-SIM: 

Bilet intrare adulți și studenți: 20 lei/zi

Cost parcare: 5 lei/ora

Acces Antique Market: gratuit

Mai multe informații despre eveniment se găsesc pe:

Read more

BIFE-SIM 2018, spectacol de forme, tendinte si idei!

La inchiderea unei alte editii de exceptie BIFE SIM, dorim sa le mulțumim tuturor participantilor și apreciem faptul ca, an de an, datorita implicarii si ingeniozitatii tuturor, targul reuseste sa isi pastreze statutul de lider al evenimentelor de nisa organizate in tara noastra, dar sa si reflecte tendintele actuale in materie de design interior, fiind, pentru cei care ii trec pragul, un veritabil spectacol de forme, tendinte și idei!

Dorim sa le multumim, in egala masura, partenerilor alaturi de care am organizat  cea de-a 27-a editie BIFE SIM: Asociația Producătorilor de Mobilă din România (APMR) și împreună cu Camerele de Comerț și Industrie din România (CCIR) și Asociația Clubul Român de Mobilă  (ACRM)!

Produsele și serviciile ofertate, precum și activitățile conexe în care au fost implicati vizitatorii, fie la standuri, fie în spațiile dedicate conferințelor și seminariilor, au contribuit la creșterea notorietății editiei din acest an a BIFE-SIM.

Plusul de valoare adăugat târgului, prin profesionalismul tuturor celor implicati in acest proiect, a contribuit la o participare numeroasă a publicului la ediția recent încheiată. Astfel, între 12 și 16 septembrie, BIFE-SIM a primit peste 14.000 de vizitatori, atât specialiști care s-au informat și au stabilit relații de afaceri cu producătorii, importatorii și distribuitorii din industria mobilei, cât și public larg interesat de tendințele „home & deco”.

BIFE-SIM 2018 a însemnat:

  • 27.221 mp si 270 de companii participante
  • 19 % grad de internaționalizare
  • Expozanți din 13 țări: Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Ceha, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Moldova, Polonia, Romania, Elvetia si Turcia.
  • Lansari de produse noi pentru majoritatea companiilor expozante

BIFE-SIM 2018 a însemnat un dialog permanent între producători, importatori și distribuitori, o platformă de expunere organizată la standarde internaționale, un spațiu unde timp de cinci zile s-au prezentat și achiziționat piese de mobilier destinate oricăror spații, dar și tehnologii și echipamente pentru industria prelucrării lemnului.

BIFE-SIM 2018 a fost organizat în șase saloane tematice, fiecare grupând mobilier pe anumite stiluri sau pentru anumite spații:

  • Clasic – mobilier clasic, din lemn masiv, realizat prin adaugarea unor elemente care imprimă pieselor o eleganță impunătoare;
  • Design – mobilă modernă și versatilă, adaptată unui stil de viață în tendințe și care răspunde nevoilor de amenajare a spațiilor mici în care soluțiile de depozitare fac diferența;
  • Confort – piese de mobilier pentru confortul căminului sau al biroului, canapele și fotolii;
  • Bucătării – mobilă în diferite stiluri: contemporan, modern, eclectic sau rustic, cu piese menite să facă din bucătării spații versatile, indiferent de mărimea lor;
  • Decorațiuni și corpuri de iluminat – obiecte decorative, lustre și candelabre potrivite oricărui spațiu și buget;
  • Echipamente, Maşini, Utilaje, Materii Prime si Accesorii salonul în care vizitatorii specialiști au avut ocazia să discute cu producătorii și importatorii și să consulte ofertele acestora, în scopul dezvoltării de afaceri menite să aducă un plus de valoare producției de mobilă.

Pe tot parcursul BIFE-SIM au avut loc demonstrații practice in scopul informării celor interesați despre caracteristicile, tehnica si functionalitatea echipamentelor si accesoriilor pentru industria mobilei, dar si ale mobilierului.

BIFE-SIM 2018 nu a fost doar un eveniment unde calitatea, varietatea și ingeniozitatea mobilierului și-au dat întâlnire, ci şi locul de desfăşurare a multor evenimente conexe de succes: Conferinta de design, cu tema Smart Industries for a Smart City, Concursul Național de Design, numeroase workshopuri de design interior, precum si tombola vizitatorului, cu premii oferite de către firmele participante.

Va lansam inca de pe acum invitatia de a ne onora cu prezenta si la editia BIFE-SIM 2019, ce se va desfasura in perioada 12 – 15 septembrie!

Read more