Proiectul Apartamentul #better este realizat de catre Asociatia #better in parteneriat cu Romexpo si firme expozante din cadrul BIFE-SIM 2019.

Acest proiect a luat formă din dorința de a informa publicul cu privire la un apartament corect din punct de vedere al suprafeței optime și al dispunerii pieselor de mobilier. Acesta conține atât latura educativă/informativă (finanțare, contracte, credite etc), cât și prezentarea practică a unui apartament corect din punct de vedere al suprafeței, accesului și dispunerii pieselor de mobilier.

Asociatia #better doreste sa defineasca un model concret care spera sa devina o referinta, un pretext de pregatire a deciziei, un deziderat: APARTAMENTUL CU 3 CAMERE, cu suprafata utila de 100 metri patrati, cu buget de 100.000 euro, in zona cel mai probabil metropolitana, a oraselor mari si aglomerate – Bucuresti, Cluj, Iasi, Brasov, Timisoara.

Sunt o serie de trasaturi neaparat necesare unui astfel de tip de demers:

  • bloc cu regim de inaltime P+2, cu parter liber destinat relatiei cu curtea si cu 2 locuri de parcare pentru fiecare apartament.
  • apartamentele au fereastra la baie, spatii de depozitare, bucatarie inchisa independenta, balcon inchis dar si deschis, suprafete cel putin minim legal stipulat in legea locuintei
  • model de asociere pentru derularea investitiei prin asocierea viitorilor vecini dar si regulament de locuire.
  • probabil cel mai relevant, buget eficient rezultat din asociere non-profit si implicare a viitorilor vecini inca din faza de alegere a terenului – zona, cerinte specifice.
  • curs de pregatire a deciziei cu implicarea companiei angajator si chiar de sustinere a relatiei financiare cu banca.
  • promovarea conceptului si a documentatiei tehnice ca model de buna practica si referinta pentru cei care urmeaza un alt parcurs pentru alt tip de locuinta dar care pot sa inteleaga astfel ce documente sunt necesare, care sunt riscurile unei decizii emotionale sau care pot fi avantajele unui demers bine documentat atat ca timp alocat cat si criterii de alegere.

Pentru prezentarea unui astfel de apartament, in Pavilionul B2 din cadrul BIFE-SIM – Targ international de mobila, echipamente si accesorii este creata o zona de 150 mp, ceea ce in realitate se plateste atunci cand construiesti, dincolo de spatiul UTIL – 100 metri patrati, la care se adauga parcari, spatii comune, grosimi de pereti.

Firmele participante la BIFE-SIM, implicate in acest proiect sunt: Arta Lemnului, Blum, Bucin Mob, Lismaster, Green Mood, Luminna, Home & More Concept, Quadra (Fain Living) si Sipro. De asemenea, pentru realizarea acestui proiect s-au alaturat si firme precum Delta Studio si Kulttur,  Bim Drafter, ABB România (electrice) și Deretica (sistem centralizat aspiratie).

 

Cu o experienta de peste 130 de ani in domeniu, ABB este furnizorul mondial de solutii SMART pentru locuinte si cladiri inteligente. Prin Calitatea si Siguranta echipamentelor electrice, Digitalizarea aplicatiilor rezidentiale, precum si atentia sporita la Design, ABB va aduce casa mai aproape. Fie vorba de instalatii vechi sau noi, ABB va ajuta sa comunicati cu casa dumneavoastra si sa aveti mereu cel mai bun nivel de confort, securitate si eficienta energetica.

Toate acestea le puteti afla la BIFE-SIM in cadrul Apartamentului #better!

Blum amenajează baia din Apartamentul #better într-un stil elegant și modern!

Mobilierul perfect trebuie să arate bine, să fie practic și rezistent iar ideile de design necesită soluții funcționale de feronerii. Printr-o gamă variată de produse (sisteme de balamale, sisteme de ridicare pentru uşi, sisteme de extragere cu sisteme de compartimentare interioară şi accesorii de bucătărie), tehnologii de mişcare şi servicii complete de consultanță, Blum sprijină identificarea și implementarea într-un mod eficient a ideilor clienților.

BIM Drafter ofera servicii profesionale pentru sustinerea activitatii de proiectare pentru companii care se confrunta cu lipsa personalului, resurse software limitate, termene de predare scurte sau proiecte de dimensiuni mari. BIM Drafter vine in intampinare cu servicii de redactare a proiectelor 2D sau 3D BIM si realizare de imagini si animatii fotorealiste. Punctul de plecare poate consta in schitele sau planurile 2D existente, dar si nori de puncte din scanare laser. Acestea sunt transformate in modele 3D BIM care aduc beneficii importante pentru proiectarea, construirea si exploatarea cladirilor dar si in imagini si montaje video care permit prezentarea fotorealista a proiectului.  Aceste servicii au fost utilizate pentru a pune in practica conceptul care sta la baza apartamentului #better si a sustine acest demers de informare si educare a publicului.

 

Bucin Mob și Arta Lemnului creează împreună amenajarea Apartamentului #Better, în cadrul BIFE-SIM – Târgul international de mobile, echipamente și accesorii. Cele doua companii producătoare de mobilier din lemn vor amenaja împreuna living-ul și balconul apartamentului, folosind produse de mobilier ce fac parte din Bucin Mob Design Collection, dar și elemente tapisate semnate Arta Lemnului.

Produsele Bucin Mob folosite pentru amenajare sunt: Comoda “Round”; Masa extensibilă “Vibra”; Scaune “Fuior”; Masă de cafea “Equilibra”; Masă de cafea “Clear Surf”.

Produsele Arta Lemnului folosite pentru amenajare sunt o canapea și două fotolii

Delta Studio sprijină proiectul Apartamentul #better prin amenajarea băii împreună cu Blum.

Cu o experiență de peste 22 ani în domeniu, Delta Studio este un lider în furnizarea soluțiilor de calitate pentru amenajările interioare, acoperind o plajă largă de bugete, inclusiv segmentul de lux. Delta Studio și-a diversificat considerabil oferta de produse în ultimii ani, ajungând să ofere soluții complete pentru amenajările rezidențiale. Oferta de produse se îmbogățește continuu, pentru a satisface gusturi dintre cele mai diverse și a răspunde celor mai recente tendințe. În domeniul rezidențial, portofoliul de lucrări recomandă Delta Studio ca furnizor de top în soluții personalizate.

Deretica integrează în Apartamentul #better – sistemul central de aspirare – tehnologia care ridică nivelul de confort și simplifică modul în care faci curățenie. Sistemele centrale de aspirare oferite de Deretica reprezintă soluții inovative de aspirare, cu performanțe ce îți oferă mai mult timp liber pe care să-l petreci cu familia, acasă, într-un mediu mai sănătos. Beneficiile generale ale instalării sistemului central de aspirare în mediul rezidențial: pro-sănătate, performant, silențios, ușor de folosit, adaugă valoare, pro-design.

 

Fain Living amenajeaza cu piese de mobilier în tendințe unul dintre dormitoarele Apartamentului #better.

Produsele din colecțiile de mobilier – din lemn și tapițat – pot fi puse în valoare atât în living, cât și în dormitor sau bucătarie, putând fi personalizate prin numeroasele variante de finisare sau materiale de tapițare.

Greenmood România participă la proiectul Apartamentul #better și aduce o notă “fresh” amenajării prin amplasarea tablourilor cu licheni, mușchi si plante stabilizate în corelare cu design-ul spațiului.

GreenMood vă oferă produse naturale din plante stabilizate, care combină esteticul cu izolarea fonica de înaltă calitate, ce nu necesită nici un fel de întreținere (toaletare, apă, lumină) și sunt 100% naturale. Echipa GreenMood te va ajuta să îți pui ideile în practică. Aceste creații nu sunt doar frumoase, ci ele contribuie la o stare de spirit optimistă, reduc stresul și cresc productivitatea.

Home&More Concept se implică în proiectul Apartamentul #better prin amenajarea holului într-un mod practic și modern.

Home&More Concept proiectează și produce mobilier la comandă, din lemn masiv, pentru locuințe private, spații comerciale, office sau Horeca.

Compania integrează soluții de design unic, modern sau clasic, prin produse finite de o calitate deosebită: mobilier pentru amenajare birouri, uși interioare din lemn masiv, bucătării, dressinguri, mobilier special pentru baruri sau restaurante, panouri decorative și multe altele.

Lismaster îți propune o nouă abordare a standardelor de locuire, astfel amenajează dormitorul marimonial din cadrul Apartamentului #better.

Conceput pentru relaxare și răsfăț, mobilierul Lismaster combină decorurile funcționale cu o soluție de finisaje într-un decor modern și minimalist. Bunul gust al pieselor de mobilier adaptează simplitatea și eleganța liniilor la complexitatea conceptului de locuire. Lismaster are dormitorul ideal pentru relaxare, bazat pe criterii de estetică și funcționalitate, conform cu stilul de viață al clienților. Alege Lismaster!

Luminna participă la proiectul Apartamentul #better prin amplasarea corpurilor de iluminat în încaperile apartamentului în concordanța cu piesele de mobilier în tendințe.

Luminna reprezintă un concept dedicat consilierii pentru identificarea celor mai bune soluții în ceea ce privește iluminatul. Prin gama largă de produse își propune să raspundă oricărui tip de proiect (interior, exterior și chiar stradal). Sub umbrela Luminna își au locul numeroși furnizori de iluminat recunoscuți în Uniunea Europeană și nu numai.

Magazinul Oana s-a implicat in Proiectul Apartamentul #better, deoarece crede cu tarie ca perdelele, draperiile si decoratiunile textile au un rol subestimat in procesul de amenajare a unei locuinte si doresc sa schimbe acest lucru prin munca echipei de zi cu zi.

OANA reprezintă fericirea casei tale. OANA rezolvă acele probleme care apar la sfârşitul amenajării unei locuinţe, precum cele legate de înveselirea atmosferei din nuanţe, texturi, materiale şi decoruri.

Atentia la detalii, personalul amabil si intotdeauna la dispozitia clientului, precum si materialele de o calitate exceptionala vor fi solutiile pentru toate problemele tale legate de infrumusetarea ferestrelor.

Oglindă & Asociații asigură managementul juridic al proiectului Apartamentul #BETTER.

Serviciul nostru premium de management al contractelor de construcții se pliază perfect pe proiectul de buna practică în construcții propus de Apartamentul #BETTER. De la construcții rezidențiale până la construcții de infrastructură mare, consilierea juridică este esențială pentru succesul proiectului și pentru liniștea clientului încă din faza de concept până la finalizarea execuției. Boutique-ul de avocatură al construcțiilor din România – Oglindă & Asociații – oferă toată gama de soluții juridice, de la redactarea contractelor și corespondența contractuală, până la soluționarea eventualelor litigii și dispute.

Kulttur este o echipa tanara si flexibila. Inca din anul 2007 au avut dorinta de a oferi clientilor si partenerilor produse personalizate si de inalta calitate. De aceea au cautat si au gasit de-a lungul timpului solutii inovatoare pe sectorul usilor de interior si de exterior. Importa incepand cu anul 2009 usi de interior, usi de exterior si ferestre de cea mai inalta calitate si oferia servicii de consiliere, montaj si service pentru bunurile achizitionate. Datorita faptului ca le place perfectiunea si calitatea, au ales sa adauge la gama noastra de produse existente si parchetul stratificat, pentru incalzire in pardosela. Kulttur sprijina Apartamentul #better prin punerea la dispozitie a usii de intrare si usilor de interior.

 

SiPro a făcut primii pași în lumea bucătăriilor de lux începând cu anul 1994. Mobilierul este produs după anumite standarde europene de calitate, iar clienții care au avut încredere in serviciile lor le-au zâmbit fericiți la fiecare sfârșit de proiect. Principiile după care SiPro se ghidează i-au adus pe aceștia în topul preferințelor clienților. Așadar, Sipro amenajază bucătăria Apartamentului #better într-un stil modern și foarte elegant.

Sustinut de

 

Partener media principal

 

Parteneri

 

Parteneri institutionali

 

Parteneri media