Conferinta de Design BIFE-SIM

Data: 15 septembrie 2017

Interval orar: 11.00-16.00

Loc desfăşurare: Romexpo, Centrul de presă

Tema: Promovare si Vanzare in Design

Ediţia a VI-a

Acces: gratuit, pe bază de invitaţie completată online

Public vizat: designeri, artişti, studenţi la arhitectură, arte plastice, specialisti in marketing, in relatii publice, in social media, in publicitate, antreprenori

În cadrul ediţiilor precedente au fost dezbătute teme precum: Design is pure lust, Life in design şi Urban design, Productie si Design, participanţii venind din diverse arii conexe design-ului.

Conferinţa de Design  va avea loc in a treia zi a BIFE-SIM – Targ international de mobila, unde vor fi asteptati 12 speakeri atat la inceput de drum, cat si cu o vasta experienta in domeniu. BIFE-SIM se va desfaura in Pavilioanele A si C1-C6, intre 13-17 septembrie 2017 unde sunt aşteptate să expună peste 300 de companii, iar numărul vizitatorilor să ajungă la aproximativ 22.000 de persoane.

Designul românesc trebuie să rămână ancorat la cerinţele naţionale, cât şi la cele internaţionale, poziţionându-se în calitate de lider de opinie la nivel global.

Scopul conferinţei este valorizarea promovarii si vanzarii culturii designului de produs din România prin realizarea evenimentelor de nişă în rândul grupului ţintă.

Realizăm o selecţie riguroasă a speakerilor, atât la început de drum, dar cu idei creative de succes, cât şi producatori cunoscuti, tineri antreprenori, oameni de cultură consacraţi. De asemenea, sunt asteptati si speakeri specialisti in marketing si promovare care sa prezinte solutii eficiente pentru tinerii designeri.

Construim comunitatea creativilor din România, încurajând debutul artistic, designul de produs văzut ca artă contemporană, promovarea patrimoniului cultural arhitectural  ca sursă de inspiraţie pentru arta designerilor de produse, mobilitatea culturală şi accesul facil la cultură.

SPEAKERI

Lucian Haritonov, fondatorul Metal Creativ, va vorbi despre cum se îmbină industria metalurgică și designul de produs în România.

Despre Metal Creativ, Lucian Haritonov a declarat: “Ne place să ne jucăm cu metalul și să creăm mobilier cu un design unic. Asta ne-a inspirat să lansăm o nouă tehnică de design – cea a cusutului în tabla perforată de oțel”.

Metal Creativ concepe și produce piese de design pentru case, restaurante, terase, baruri, orice spațiu care se vrea locuit de imaginație. In portofoliul Metal Creativ se regăsesc atât produse unicat, cât și în serii mici, grupate în cinic linii de produse: Tradițional, Industrial, Urban, Back in time și Custom Made.

Laura Calin, fondator V for Vintage, va vorbi despre participarea la târguri şi conferinţe, o componentă importantă în dezvoltarea ca designer.

Pe durata discuției, Laura Calin va oferi răspunsuri la întrebări precum: Ce înseamnă participarea la un târg? Cum alegem unde să participăm? Cum ne pregătim pentru participarea la un târg?

Despre V for Vintage, Laura Calin a declarat: “Cred în sănătatea lucrurilor din jurul meu, în bucuria de a trai conştient şi responsabil, suntem suma alegerilor noastre şi încurajez alegerile sănătoase fie că vorbim de stil de viaţă, alimentaţie sau design. Promovând repere locale şi internaţionale care respectă un anumit standard putem construi împreună un oraş frumos. Arta, experimentul, simţul estetic provoacă realitatea, iar noi asta am încercat să facem cu V for Vintage – să arătăm oamenilor că există potenţial şi că putem să ne depăşim status quo-ul.”

V for Vintage este un eveniment de referință cu acțiuni în zona de educație, formare și proiecte colaborative, este o platforma care susţine comunicarea, în onlineşi offline, dintre designul românesc, vintage şi public.

 

 

     CONTACT
 

                                                                              

     Corina RADULESCU                                                     Mihaela ION

              Mobil: 0758 837 724                                                          Mobil: 0740 580 886

                 E-mail: corina.radulescu@romexpo.ro                         E-mail: contact@revista-atelierul.ro

 

Mihnea GHILDUS

Mobil: 0744 212835

E-mail: mihnea@dizainar.ro